ACTUALITAT

EL PROPER 15 DE SETEMBRE PRATS DE LLUÇANÈS ACULL LA 3a CONTRAPASSADA 

Aquest proper dissabte Prats de Lluçanès celebrarà la 3a edició de la Contrapassada, l’aplec de colles que ballen contrapassos de Catalunya. L’objectiu de la trobada és donar a conèixer i apropar el públic a la gran varietat de contrapassos existents avui al nostre territori i, que per tant, aquests són també una manifestació viva del nostre patrimoni cultural immaterial.

A partir de 2/4 d’11 del matí, a la plaça Vella de Prats s’hi podran veure el Contrapàs de Prats de Molló, el Contrapàs de Sant Genís de Palafolls, el Contrapàs de Moià, el Contrapàs de Prats de Lluçanès i el Contrapàs Llarg de Ripoll, el Contrapàs Llarg de Banyoles i el Contrapàs Cerdà de Ripoll. Durant la mostra dels respectius contrapassos, es ballaran també sardanes. El fi de festa serà amb una ballada participativa oberta a tothom i, a continuació, hi haurà un dinar popular i ballaruca.

El divendres 14 de setembre es farà una xerrada sobre l’expansió i decadència del ball, amb les possibles circumstàncies que el van arraconar i la seva progressiva substitució, en alguns indrets, per la sardana. La conferència serà  càrrec del músic i expert en contrapassos, Carles Mas i es farà a “l’Espai” de Prats a les 9 del vespre.

L’aplec està organitzat per l’Ajuntament de Prats i l’associació Dansa i tradició, de la qual en forma part Roser Reixach, membre de l’equip de redacció de CARAMELLA.

Per a més informació i reserva del dinar consulteu la pàgina de l’Ajuntament de Prats.

Articles relacionats