Revista de música i cultura popular dels Països Catalans
ARXIU >>
9 reg.   |   INICI: 1

RESSENYES DISCOS  MIRNA VILASÍS

Espero meravelles
Discos a Mà, 2015-10-29

Amb una carrera musical prou consolidada com a membre del grup d’animació infantil Samfaina de Colors i també com a integrant de les formacions de música folk Tralla i La Cobleta de la Selva, Mirna Vilasís ens lliura el seu segon treball en solitari després de l’aconseguit Mirna del 2009. I en aquest cas ho fa dedicant tot el disc a una poeta i traductora de renom, Montserrat Abelló, que va morir el 2014, als 96 anys, poc abans que veiés la llum Espero meravelles, un projecte en què ella s’havia involucrat personalment, col·laborant en la selecció dels poemes.

Més informació
separador
  MERITXELL GENÉ

Branques    
Khlämor Records, 2015
 
Després de dedicar tot un disc a la poesia de Màrius Torres (Així t’escau la melangia, Khlámor Records, 2013), la lleidatana Meritxell Gené ha obert el ventall de la inspiració lírica per confeccionar un nou treball, el quart de la seva trajectòria, que abasta poemes de fins a dotze autors diferents, tots del segle xx i nascuts als Països Catalans, «units» —com diu ella mateixa— «per una especial sinceritat i intensitat de viure, cants a la terra i l’amor».

Més informació
separador
  PAU FIGUERES

Pau Figueres
Whatabout Music, 2015

Amb tan sols 26 anys, Pau Figueres ja és un experimentat guitarrista d’allò més versàtil que navega indistintament pels oceans de la música clàssica i la contemporània, el jazz, el flamenc i les sonoritats mediterrànies. Abans d’acabar el 2015, les seves cordes ja han fet acte de presència en un total de 26 discos d’artistes de tota mena, i ha arrodonit la feina editant el seu primer treball en solitari, de títol homònim.

Més informació
separador
  RUSÓ SALA

Fil de coure
Microscopi, 2015

Compositora, guitarrista i cantant, l’empordanesa Rusó Sala sembla entestada a tornar als orígens de la cançó d’autor —en aquest cas, d’autora— treballant les seves cançons amb una artesania primigènia que ens transporta a una mena d’eternitat en què la paraula i la música viuen i conviuen en una senzilla esplendor, o, si voleu, una esplendorosa senzillesa.

Més informació
separador
  COBLA SANT JORDI-CIUTAT DE BARCELONA

Sardanes d’Enric Ortí (vol. 2) - La dansa dels modernistes - Enric Morera
Discmedi/Blau, 2015
 
La Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona és la més prolífica i versàtil de totes les cobles que es fan i es desfan. Tant pot estar sonant amb Pascal Comelade o amb Roger Mas, com amb un cantaor flamenc o amb un grup de hip-hop, sense oblidar els seus habituals aplecs dominicals o qualsevol altra iniciativa. No para. No para d’experimentar, no para d’actuar i no para d’enregistrar discos.

Més informació
separador
  GERMANS MARTORELL

20 anys. Concert al Monestir de La Real
Ona Edicions Musical, 2013

Amb una mica de retard volem ressenyar aquest DVD que és tot un document sobre l’obra de Pere Joan i Manel Martorell, dos músics mallorquins, encara joves, però ja de llarga trajectòria, compromesos amb la terra i el poble que els ha vist néixer i créixer.

Més informació
separador
  MARCEL CASELLAS I MARIONA MILLÀ

La nostra estimada sardana
Onix Editor, 2015


La dansa més bella de totes les danses que es fan i desfan pren forma i color en aquest llibre-disc confeccionat conjuntament pel músic Marcel Casellas i la il·lustradora Mariona Millà. El primer hi aporta un total de disset composicions pròpies —de fet, són 16 sardanes i una «revesseta»—, escrites entre el 1990 i el 2009, i la segona hi afegeix un conjunt d’imatges carregades de cromatisme, en les quals es barregen l’aquarel·la i l’oli, la tinta i el llapis, en un bonic exercici de tècnica mixta.

Més informació
separador
  MARAM TRIO

Sonos
Autoedició, 2014

Són tres artistes que, individualment, ja han donat prou mostres de la seva vàlua com a arriscats compositors i intèrprets. Mariona Sagarra (veu), Marina Albero (salteri) i Marc Egea (viola de roda) són tres reconeguts músics que han fet palesa la seva temeritat a l’hora d’endinsar-se en territoris que van més enllà del que per tradició es considera tradicional, valgui la redundància. I ara, conjuntament, amb el Maram Trio, es reafirmen en aquest propòsit, traspassant límits a la recerca d’un nou so enllaçant les melodies més ancestrals amb les harmonies més contemporànies i amb la improvisació aportant un relleu creatiu.

Més informació
separador
  MARA ARANDA

Mare Vostrum
Picap, 2015

La cantant valenciana Mara Aranda ja ha participat com a protagonista o com a col·laboradora en un total de setze produccions discogràfiques, però només dos d’aquests treballs figuren al seu nom. Mare Vostrum n’és el segon, un disc que es submergeix en les aigües de la Mediterrània, sobretot la més oriental, amb tonades procedents de o inspirades en les tradicions de Bulgària, Anatòlia, Creta i Tràcia, a més d’una aclucada d’ulls cap al flamenc al cinquè tall, «Traït».

Més informació
separador
mussara.com