Revista de música i cultura popular dels Països Catalans
ARXIU >>
137 reg.   |   INICI: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14   

HISTÒRIA  Europa bat batean, a Donostia (EH), de l'11 al 16 de juliol

De l’11 al 16 de juliol, se celebra a Donostia (Euskal Herria), la Trobada Internacional de Cançó Improvisada, Europa Bat Batean. Aquest encontre acull diferents propostes que van des de sessions acdèmiques, fins a tallers i actuacions.

Més informació
separador
  Els dies 13, 14 i 15 de maig serem a la fira Literal, a Barcelona

Caramella, com a associació editora de la revista i dels Llibres de Caramella, serà present a la segona edició de la Fira Literal, que se celebrarà a l'antic complex fabril Fabra i Coats, a Sant Andreu de Palomar, els dies 13, 14 i 15 de maig.

Més informació
separador
  CARAMELLA present a la jornada "Som cultura popular. Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona"

Del 21 al 24 de gener de 2016 tindrà lloc a Sant Andreu, a la Fabra i Coats, l’activitat SOM CULTURA POPULAR. Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona.

Us convidem a passar a visitar-nos per la parada que hi haurà a l’espai dedicat als mitjans de comunicació. Hi serem dissabte 23, d’11 h a 20 h i diumenge 24 d’11 a 14 h, a l’espai Centre d’Art Contemporani de Fabra i Coats.

Aquest serà un bon punt de trobada d’amics i interessats en la música i cultura popular dels Països Catalans, però també serà un bon espai per difondre la revista CARAMELLA, per  donar-la a conèixer, aconseguir noves subscripcions i arribar a l’”Objectiu 500 subscriptors”.

El diumenge 24, a les 11,30 h presentarem la revista, el nou número de Caramella dedicat al "Sexe i cultura popular" i la col·lecció de llibres. La presentació de l’acte anirà a càrrec dels membres de la redacció a l’espai Fàbrica de Creació.

A l'enllaç http://culturapopular.bcn.cat/ca/somculturapopular trobareu el programa, amb un ampli ventall d’activitats: conferències, taules, presentacions, exposicions, tallers… Tots hi esteu convidats a participar.

Més informació
separador
  La CARAMELLA 33 parla de jocs i joguines

La Caramella 33 parla de jocs i joguines

Setze anys després de néixer, Caramella es posa a jugar amb un dossier dedicat als jocs i les joguines. Un ampli recull central d’articles, nou en total, que aborden aquest tema des de vessants diferents i alhora complentàries: des del rol social i cultural del joc fins a parlar amb constructors de joguines fins als nous jocs d’ordinador. Cris Molins, Jan Grau, els Amics de la baldufa, la Joana Domenge, Francesc Gibert, Joana Riera, Pere Capellà o Aleix Cardona ens permeten una aproximació al món, al sector...

 

Més informació
separador
  Avui, Josep Vicent Frechina parla sobre corrandes i altres gèneres versats, a Roquetes

Josep Vicent Frechina, coordinador de la revista CARAMELLA i autor del llibre Pensar en vers. La cançó improvisada als països de la Mediterrània, participa, avui, divendres, 19 de juny, en el cicle La cançó versada en llengua catalana que s'ha desenvolupat a Roquetes, a l'escola Lo Canalero, els darrers mesos.

Més informació
separador
  Recordant a Josep Bargalló i Badia

El 15 de juny, poc abans de la mitjanit, moria Josep Bargalló i Badia, folklorista reusenc i referent per a tots aquells que volien aproximar-se, especialment, al món de la danses tradicionals. Fa uns anys, quan publicàrem el número 24 de CARAMELLA dedicat a la jota, el vàrem entrevistar per ser una de les persones que més ha contribuït en la recreació i "restauració" -com a ell li agradava autoanomenar-se- de les danses, principalment, de les comarques meridionals del Principat. Us oferim de nou l'entrevista en format digital; sigui aquest un record a la seva persona i al seu llegat.

Més informació
separador
  Avui, la jota tortosina, xerrada a càrrec de Carme Queralt, a Roquetes

A càrrec de Carme Queralt Tomàs (Amics i amigues de l'Ebre). Especialista en la jota cantada, tècnica del Museu de les Terres de l'Ebre i coautora dels treballs d'investigació inèdits "La jota cantada a les Terres de l'Ebre" (2007) i "Cantadors de les Terres de l'Ebre" (2007).

Més informació
separador
  Convoquen la 4a Escola d'estiu de glosa a Espolla

Espolla, 12 de maig de 2015.- Ja s’han obert les inscripcions de l’Escola d’Estiu de Glosa organitzada per quart any consecutiu per l’associació de foment del glosat Cor de Carxofa, l’Associació Cultural La Fraternal i l’Ajuntament d’Espolla. El programa de l’escola ofereix als alumnes classes dedicades a l’aprenentatge de la improvisació, segons diferents nivells, i també activitats lúdiques i participatives, sempre dins de l’ampli món de la glosa. A més a més, es poden escollir diferents itineraris segons els interessos de cadascú: treballar la didàctica de la cançó improvisada (primària i secundària), l’acompanyament musical de la glosa o bé la creació poètica. Enguany, l’eix temàtic que farà de fil conductor de les jornades seran els garrotins.

Més informació
separador
  L'Ovidi popular es presenta a València, el dia 12

Ca Revolta organitza el proper 12 de maig l'espectacle "OVIDI POPULAR, 20 anys!" a l'Espai Rambleta (València), i d'aquesta manera se suma a la commemoració dels 20 anys des que l'Ovidi se'n va anar (com ell mateix cantava) de vacances.

Més informació
separador
  30 anys de Gràfiques del Matarranya

La impremta Gràfiques del Matarranya, a Calaceit, celebra 30 anys. Per fer-ho, ha muntat una mostra de llibres editats al seu taller durant aquests tres decennis, que es podran veure aquest proper cap de setmana, 18 i 19 d'abril, a la sala Arts & Mes, de la població -carrer de les Flors.

Més informació
separador
mussara.com