ACTUALITAT

ÈXIT I MOLTA PARTICIPACIÓ A LA PARADA DE CARAMELLA DE LA FIRA MEDITERRÀNIA 

Durant tot el cap de setmana que va durar la Fira Mediterrània de Manresa (del 4 al 7 d’octubre), van ser molts els amics i col·laboradors que es van apropar a la parada de CARAMELLA ubicada a l’inici del Passeig Pere III de la ciutat.

El divendres i el dissabte es van projectar diversos documentals relacionats amb el món campaner, monogràfic al qual es dedica el darrer número de la revista. També es va passar el documental “Cant al ras. La nit del poble”, dirigit per Josep Pitarc i Rosa Roig, el qual dóna testimoni de la trajectòria i significació que ha tingut durant 22 anys  l’encontre de cant rural que cada any organitza la Colla de Dimonis de Massalfassar i l’Associació Tramús.

Però el plat fort va ser diumenge al matí, quan es va celebrar el ja tradicional vermut popular que CARAMELLA ofereix alhora que presenta el darrer número publicat. Ben d’hora al matí, uns convidats d’honor, l’Escola de Campaners de les Borges Blanques (les Garrigues) havien muntat una col·lecció de campanes que van anar sonant durant tot el matí. Petits i grans es van apropar a la parada per fer sonar les campanes, mentre escoltaven atents les explicacions i consells de Pere Giné, campaner i ànima de l’escola de campaners. En diverses ocasions, a més, mestre i alumnes de l’escola ens van oferir diverses peces.

Durant l’acte de presentació de la revista també ens va acompanyar Daniel Vilarrúbias, arxiver, músic i campanòleg, autor un dels articles d’aquest dossier dedicat a “Campanes, campanars i campaners”.

Moltes gràcies a tots els que vàreu venir, va ser genial i sonat!

Articles relacionats