CARAMELLA 47

EL PONT SEC I NYAS COCA
Gastronomia, memòria i territori
Per Josep Vicent Frechina

Josep Vicent Frechina entrevista a Pep Romany, al cap davant del restaurant El Pont Sec de Dènia i creador del servei de distribució de coques a domicili “Nyas Coca”.

«No hi ha millor manera de conèixer o gaudir d’ un territori que menjar-se’l i beure-se’l.», diu un dels seus lemes. I, després d’enlluernar-nos amb uns quants àpats al seu restaurant El Pont Sec, d’aprofitar-nos del seu servei de distribució de coques a domicili Nyas Coca i de regalar-nos una bona estona de la seua conversa amable i lúcida, podem afirmar que Pep Romany el fa veritat de forma tan meticulosa com apassionada. El cuiner de Dénia ha aconseguit convertir el seu negoci de restauració en un dels epicentres de la gastronomia que fa de memòria i territori l’eix del seu discurs. I ho fa sense gesticulacions gratuïtes ni retòriques impostades. La seua cuina és pura autenticitat amb presa de terra: des de les coques tradicionals de la Marina, passades pel seu tamís creatiu i esdevingudes l’emblema del projecte –inoblidables en la seua perfecció tècnica i en la seua històrica concreció: sobrassada amb figues, gamba amb bleda, tomacat amb pelletes, sardina de bóta…—a les saladures, arrossos i mulladors que expliquen amb veu pròpia la cultura gastronòmica tradicional d’aquestes comarques.

 Per llegir aquest article complet de Caramella 47 et convidem a subscriure-t’hi.

Articles relacionats