ACTUALITAT

Bona acollida de Caramella a la Setmana del Bosc de Sant Celoni

El passat 16 d’octubre, Montserrat Solà, editora i membre del consell de redacció de la revista va presentar el número 42 de Caramella a Sala Gran del Teatre Ateneu de Sant Celoni en el marc de la VI edició de laSetmana del Bosc que se celebra anualment en aquesta localitat del Baix Montseny.

Es tractava de l’acte inaugural que va protagonitzar el  Dr. Martí Boada i la Dra. Roser Maneja. El Dr. Boada va obrir la sessió parlant de l'”Evolució històrica i actualitat dels boscos. Riscos actuals, canvi climàtic i focs”. Per la seva banda, la Dra. Maneja va parlar  d’”Estratègies d’economia verda. Paper del bosc”. I seguidament, Montserrat Solà, va presentar el monogràfic dedicat al bosc.

Malgrat la situació que estem vivint, des de Caramella es valora molt positivament que s’hagi mantingut aquesta activitat i el fet d’haver pogut donar conèixer els continguts d’aquest dossier que abasten des d’aspectes més tradicionals com els oficis del bosc (carboner, pinyoner…) fins a la cultura forestal actual i la percepció cultural dels incendis avui en dia, passant per d’altres temes com el paper del bosc en les rondalles i contes populars, la història dels boscos comunals, la cuina del bosc, la història i funció dels boscos al segle XXI, etc.

Articles relacionats