ARTICLES

…I A VEGADES ENS EN SORTIM
Per Ramon Fontdevila i Subirana. director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalama, Departament de Cutura i Mitjans de Comunicació, Generalitat de Catalunya
CARAMELLA 23 – OPINIÓ

Incidir-hi ens ha costat molt temps i arguments. Però finalment, amb l’aprovació aquest mes de maig del “Reglamento de artículos de pirotecnia y cartuchería” per part del Consell de Ministres espanyol, podem començar a esvair els temors que havia despertat la Directiva europea sobre pirotècnia, publicada ara fa tres anys, i que semblava abocar bona part del nostre patrimoni festiu a la il·legalitat. És clar que encara queda molta feina per fer. Però el cert és que fins ara, amb el treball conjunt de Generalitat, municipalisme i associacionisme, hem aconseguit que les nostres manifestacions festives amb pirotècnia conservin la seva perspectiva de futur.

D’ençà que el 14 de juny de 2007 el Diari Oficial de la Unió Europea publicava una directiva comunitària referent al mercat pirotècnic, un temor es va fer cada vegada més gran entre les colles de foc.

Per continuar llegint l’article, descarregueu-vos el PDF adjunt.

icona_pdf
Articles relacionats