CARAMELLA 43

MANU SABATÉ
D’enxaneta fustrat a graller consumat

Per Ferran Riera

Manu Sabaté és un dels personatges més destacats de les últimes fornades que han sorgit en l’àmbit de la música tradicional als Països Catalans. Sonador de gralla, tenora, tarota, clarinet baix, clarinet i saxo baríton, es va formar a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) de Barcelona, a la Sibelius Academy de Finlàndia i a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), on va cursar un màster en gestió cultural. Ell mateix es defineix com un músic inquiet i versàtil que, partint de la tradició, explora noves dimensions artístiques i busca cercar els límits dels instruments d’inxa que toca.

A més de formar part de diversos grups tant nacionals com internacionals, que responen a les seves inquietuds tradicionals i folkis, que ell diferencia, i de jugar amb elements propis del jazz i la improvisació, aquest mateix any Manu ha estrenat recentment el seu primer projecte en solitari, LOS.

Al marge de l’activitat artística, ac-tualment exerceix com a professor de gralla i tarota a l’Aula de Sons de Barcelona i Vilafranca del Penedès, i de clarinet, conjunts, llenguatge i gralla a l’Escola de Música de l’Alt Penedès (EMAP).

Per llegir aquest article complet de Caramella 43 et convidem a subscriure-t’hi.

Articles relacionats